Volkswagen opet u problemima s dizelskim motorima: Ovaj put je u pitanju 1,2 TDI

Glasnogovornik VW-a rekao je da su unutarnje kontrole na dizelskim vozilima s 1,2-litrenom motorom otkrile određene neregularnosti, koje se sad istražuju. VW se odmah javio vlastima

Ako je suditi po tekstu u njemačkom Bild am Sontagu, Volkswagen je ponovno u problemima. Naime, gotovo 370 tisuća vozila u Europi moglo bi biti opozvano ako regulacijsko tijelo Njemačkoj ocijeni da postoje problemi s emisijom štetnih plinova na motoru 1,2 TDI. Još 2016. godine Volkswagen je uvjeravao nadležne institucije u Njemačkoj da navedeni motor nije bio opremljen softverom koji lažira emisije štetnih plinova na testiranjima. Međutim, čini se kako stvari nisu baš tako jednostavne. Znate i sami da je Volkswagen imao velikih problema s namještanjem emisija štetnih plinova na dizelskim motorima 2015. godine, a sve je krenulo u SAD-u.

Glasnogovornik VW-a rekao je da su unutarnje kontrole na dizelskim vozilima s 1,2-litrenom motorom otkrile određene neregularnosti, koje se sad istražuju. Rekao je da se VW odmah javio vlastima i da je kompanija u konstantnoj komunikaciji s nadležnim tijelima u Ministarstvu prometa. Dakle, potvrde li se sumnje, ako imate neki od automobila iz VW-ova koncerna s 1,2 TDI motorom (uglavnom manji automobili poput VW Pola, Škode Fabije ili Seat Ibize)  i vi biste mogli biti pozvani s vozilom u servis.