Brzine na njemačkim autocestama ostaju neograničene, policija protestira!

Prijedlog o ograničenju na 130 km/h došao je od vladina tijela, Komisije za mobilnost budućnosti, ali on na kraju nije usvojen. Politika je odlučila da možete voziti koliko želite...

Najave o mogućem smanjenju brzine na njemačkim autocestama ipak su bile – samo najave. Čini se da su mnogi lobisti aktivno radili ovih dana i odlukom njemačke vlade brzine na nekim dijelovima Autobahna i dalje će biti neograničene. Raspravljalo se o mogućnosti da se brzina ograniči na 130 km/h, ali ništa od toga.
Čak 70 posto njemačke mreže autocesta je bez ograničenja i na njima doista možete voziti koliko vas je volja ili koliko brzo ide vaš automobil. Prijedlog o ograničenju na 130 km/h došao je od vladina tijela, Komisije za mobilnost budućnosti, ali on na kraju nije usvojen. Osim sigurnosnog, najvažniji razlog bio je i onaj ekološki – da se smanje emisije CO2.
Njemački ministar prometa Andreas Scheuer tvrdi da su njemačke autoceste najsigurnije na svijetu, da bi to bio udar na vozačke slobode i da nema razloga smanjivati brzine, a što se emisija tiče, on misli da bi se s uvođenjem brzinskih limita smanjile za samo 0.5 posto. S njim se ne slaže policija.
– Brzina je najveći ubojica na njemačkim cestama – rekao je Erich Rettinghaus, predsjednik policijskog sindikata regije Sjeverna Rajna-Vestfalija.