VIDEO: Sveučilišni košarkaš Tacko Fall visok je 229 cm!

Ovaj 23-godišnjak se preselio iz Senegala u SAD prije nešto više od sedam godina i ne voli kada se samo ističe njegova visina

Košarkaš Sveučilišta Central Florida Tacko Fall je toliko visok da može jednostavno staviti loptu u koš bez skakanja. No, upravo zbog njegove visine mnogi profesionalni timovi će ga smatrati jednodimenzionalnim i previsokim za NBA, odnosno za branjenje akcija poput pick and rolla, kad treba preuzeti mnogo bržeg, nižeg igrača. Tacko Fall je visok 2.29 m i košarku igra samo sedam godina, ali se, uz sve sumnje, nameće kao jedan od igrača koji bi mogao biti među prvim pickovima drafta NBA lige. Ovaj 23-godišnjak se preselio iz Senegala u SAD prije nešto više od sedam godina i ne voli kada se samo ističe njegova visina.
– Definitivno ne želim biti viđen kao atrakcija. Ja sam čovjek vjere i prilično pametan – rekao je Tacko Fall, koji studira računalne znanosti.
Fall je službeno najviši košarkaš u sveučilišnoj košarci i viši je od svih u NBA ligi. Prije Fallovog dolaska, UCF je bila jedna od najlošijih obrambenih ekipa, sa samo četiri izleta na NCAA turnir i bez pobjeda na završnom turniru. Ovogodišnja momčad je najbolja u povijesti sveučilišta, a mogla bi napraviti i dobar rezultat u utrci za završni NCAA turnir.