Policijski službenik grubo se obračunao s vozačima koji mobitelima snimaju mjesto nesreće!

Nije dovoljno naplatiti im kaznu, treba ih suočiti s onime što rade. Šokirajući ih želimo im pokazati da ovo nije igra, nego gorka stvarnost

Koliko puta vam se dogodilo da se ispred vašeg vozila stvara kolona, odnosno da svi usporavaju, a tek na izvoru problema shvatite da svi imaju potrebu zastati i pogledati prometnu nesreću koja se dogodila na cesti. Ta ljudska navika  je urođena gotovo svima, ali ima i onih koji idu korak dalje pa čak i snimaju mjesto nesreće.

Njemački policijski službenik Stefan Pfeiffer odlučio je stati na kraju takvom ponašanju, a čak je i snimljen u svojoj akciji. Odlučio je zaustaviti vozače, koji su prolazili i snimali mjesto nesreće u kojoj je poginuo mađarski vozač kamiona:

– Dođi ovdje, nešto ću ti pokazati! Želiš li vidjeti mrtvog čovjeka, želiš li snimiti fotografiju? Ovdje je, hoćeš li ga vidjeti? Ne želiš ga vidjeti? Pa zašto si onda fotografirao iz svog automobila? Srami se – uzbuđeni policijski službenik je rekao voajeru, koji je na kraju i platio kaznu od 128 eura (takvo ponašanje u Njemačkoj je kažnjivo).

– Nije dovoljno naplatiti im kaznu, treba ih suočiti s onime što rade. Šokirajući ih želimo im pokazati da ovo nije igra, nego gorka stvarnost. Pokažite malo poštovanja…