Savjeti: Kako vam u održavanju automobila mogu pomoći pasta za zube, alkohol i kava?!

Ako mislite da je vrijeme za promjenu brisača vjetrobranskog stakla, odnosno ako ne čisti dobro, probajte ga premazati s alkoholom

Neke stvari iz domaćinstva mogu vam pomoći u održavanju automobila – probajte ih iskoristiti! Ne morate kupovati skupa specijalizirana sredstva, a ponekad ne morate mijenjati ni neke dijelove…

Kava će vam na primjer pomoći da se riješite loših mirisa u unutrašnjosti vozila. Ostavite posudu s kavom tijekom noći u automobilu i promjenu biste trebali osjetiti već ujutro.

Ako mislite da je vrijeme za promjenu brisača vjetrobranskog stakla, odnosno ako ne čisti dobro, probajte ga premazati s alkoholom. Stavite na finu krpicu malo alkohola pa premažite brisač. Ako pri ruci imate malo silikonskog spreja nanesite i njega. Tako će metlice brisača biti elastičnije i bolje će brisati staklo.

Zubna pasta je odlična za poliranje prednjih svjetala. Opet koristite krpicu i dobro razmažite pastu po svjetlima. Pazite, prednja svjetla moraju biti plastična da bi bilo koristi od ovog čišćenja. Kad aplicirate pastu, s mekanom krpicom dobro prebrišite svjetla, sve do visokog sjaja. Na kraju će vam i svjetla biti efikasnija.

Pasta za zube odlična je i za premazivanje sitnih oštećenja na limu, ali pazite ona nije čudotvorna. Naime, ako je ogrebotina toliko duboka da se vidi primer boja (koja se razlikuje od boje vozila), tu vam pasta ne može pomoći. Ako je se radi o laganoj ogrebotini utrljajte pastu za zube i ona će popuniti oštećene dijelove. Dugoročno, bolje je koristiti kremu za poliranje, ali ako vam se ne ide do majstora i želite brzo rješenje – pasta za zube će pomoći.