Sad je sigurno: Europa od 2035. godine ostaje bez novih dizelaša i benzinaca!

Pooštreni standardi zagađenja nadopunit će se pravilima koja će obvezivati ​​nacionalne vlade na jačanje infrastrukture za punjenje električnih vozila

Pisali smo često o tome i najavljivali, a sad je sigurno. Europska unija planira predložiti prelazak na vozila s nultom emisijom i pojačati svoj cilj obnovljive energije u nastojanju da svoje gospodarstvo uskladi s ambicioznijim klimatskim ciljevima.

Europska komisija, regulatorno tijelo bloka, planira da emisije novih automobila i kombija padnu za 65 posto od 2030. i za 100 posto od 2035. u usporedbi s ovogodišnjim razinama, prema dokumentu EU koji je vidio Bloomberg News.

Ovih 65 posto do 2030. znači da će do kraja desetljeća u salonima novih vozila prevladavati hibirdi i elektični automobili, a 100 posto vam ne trebamo posebno objašnjavati.

Pooštreni standardi zagađenja nadopunit će se pravilima koja će obvezivati ​​nacionalne vlade na jačanje infrastrukture za punjenje električnih vozila.

Paket, koji će biti predstavljen 14. srpnja, također će sadržavati prijedlog za povećanje udjela energije koju EU dobiva iz obnovljivih izvora energije na 40 posto sa sadašnjih 32 posto do kraja ovog desetljeća.

Europa želi voditi globalnu borbu protiv klimatskih promjena kako bi do 2050. postala prvi kontinent s nultim emisijama.

Izvršni direktor EU predložit će revidiranje pravila oporezivanja energije kako bi se obeshrabrila upotreba fosilnih goriva i nametnuo prvi svjetski porez na određenu robu s visokim emisijama koja se unosi u regiju.