Prodaje se klasik iz serijala Brzi i žestoki: Cijena? Nije prava sitnica!

Autosalon u Münchenu u ponudi ima japanski coupe s bogatom poviješću. Riječ je o Nissanu GT-R pokojnog glumca Paula Walkera iz filmskog serijala Brzi i žestoki koji će se naći na aukciji kasnije ove godine

Tijekom snimanja devetodijelnog filmskog serijala Brzi i žestoki uništeno je oko 2500 automobila. Preračunato, to bi to bilo otprilike jedan slupani automobil svakih 49 sekundi. Na sreću okorjelih ljubitelja filmova, jedan automobil nije bio među žrtvama. Unikatan primjerak plavog (legendarnog) Nissana R34 Skyline, iz četvrtog dijela serije, ostao je sačuvan.

Filmski GT-R jedinstveni je primjerak koji je Kaizo Industries posebno sastavio za snimanje u suradnji s protagonistom Paulom Walkerom, koji je nažalost poginuo u prometnoj nesreći 2013. godine. Boja Nissana je Bayside Blue i izgleda kao da je automobil jučer izašao iz salona, a i nije daleko od toga jer je prešao samo 6000 kilometara. Ispod poklopca motora je twin-turbo 2,6-litreni šestcilindrični motor s 550 KS. Automobil je opremljen Nismo sportskim ovjesom, sportskim ispuhom, bodykitom, zaštitnim kavezom, interijerom od alcantare i putnim računalom ugrađenim za film, uključujući i posebno izrađeni head-up zaslon.

Kad uzmete u obzir da su standardna promotivna vozila iz filmova Brzi i žestoki već promijenila vlasnika za više od 800.000 eura, procijenjena prodajna cijena od pet milijuna eura za ovaj filmski automobil ne iznenađuje. Uz to, prodavač želi donirati veliki dio prihoda zakladi Reach out worldwide Paula Walkera.