Londonski prvi 3D pješački prijelaz puni godinu dana: Rezultati su dobri!

U Londonu su se prilikom postavljanja prijelaza vodili idejom da je slična prometna mimikrija u New Delhiju pozitivno djelovala na sigurnost prometa

Svijetom su se pomalo stidljivo počeli širiti 3D pješački prijelazi koji stvaraju iluziju da su izdignuti iznad površine asfalta. Ideja je da bi oni trebali učiniti vozače opreznijima.

Prije godinu dana Velika Britanija, odnosno London, iscrtali su prvi takav pješački prijelaz. Radi se o pilot projektu koji traje godinu dana, a novi prijelaz iscrtan je blizu kultnog prijelaza u Abbey Roadu, koji su vječnim učinili The Beatles kad su ga objavili na naslovnici albuma iz 1969. godine.

U Londonu su se prilikom postavljanja prijelaza vodili idejom da je slična prometna mimikrija u New Delhiju (Indija) pozitivno djelovala na sigurnost prometa. Na tom pješačkom prijelazu prosječna brzina vozila pala je s 50 km/h na 30 km/h.

Vidjet ćemo kakvi će biti zaključci nakon analize u Londonu. Nakon prvih nekoliko tjedana prometni stručnjaci bili su zadovoljni jer je također pala prosječna brzina…